belangstelling

HomeDienstenTrainingAquisitietraining

Aquisitietraining


Acquisitie

De Agrarische Academie biedt organisaties acquisitie trainingen aan om meer rendement te halen uit uw verkoopteam. Acquireren is voor ieder bedrijf van levensbelang, zodat u continu blijft bouwen aan nieuwe klantrelaties. Acquisitie is te splitsen in koude en warme acquisitie.

 

Koude acquisitie

Bij koude acquisitie benadert u volledig nieuwe klanten (prospecten) die u nog nooit hebt gezien of gesproken met uw product of dienst. Koude acquisitie wordt toegepast wanneer u geen bestaande klanten meer hebt of wanneer u een nieuw product of dienst wilt lanceren. Dit is vaak een lange weg omdat u niet weet waar de behoefte van de prospect ligt, dit vergt tijd, energie en lef. Sommige mensen vinden het moeilijk om onbekende mensen te benaderen. Lukt het u om dit opzij te zetten dan komt dit de continuïteit van de omzet ten goede.

 

Warme acquisitie

Bij warme acquisitie heeft u al een relatie opgebouwd met de klant en biedt u uw klantenbestand wederom uw producten of diensten aan. Het is makkelijker dan koude acquisitie omdat de behoefte van de klant al in beeld is. Daarnaast is er al een vertrouwensband en een gun-factor. Tenminste, als de klant tevreden is over eerder geleverde producten of diensten. Warme acquisitie vergt meestal weinig tijd. Het is wel belangrijk om gefocust te blijven om nieuwe klanten te werven.    

 

Telefonische acquisitie

Koude en warme acquisitie gebeurt vaak telefonisch. Dit is de snelste en meest effectieve manier. De Agrarische Academie kan u meer grip geven op de telefonische activiteiten middels de training; telefonische acquisitie. Na deze training bent u in staat op een succesvolle manier afspraken te maken met prospecten en klanten.

 

Acquisitiegesprek

Een succesvol acquisitiegesprek moet uiteindelijk leiden naar verkoop van producten of diensten aan nieuwe klanten. In dit gesprek maakt u contact met een prospect waarvan u denkt dat diegene geïnteresseerd is in uw producten of diensten. U inventariseert de behoefte van de prospect en u probeert de oplossing te bieden door uw product of dienst onder de aandacht te brengen. Hoe  u dit het beste kunt aanpakken leert u in onze acquisitietraining. Hierin leert u hoe u een succesvol acquisitiegesprek voert.